titel

Overlijden Eric Van Schoonenberghe

Afgelopen vrijdag, 22 januari, overleed Eric Van Schoonenberghe (1940 – 2016).

Hij was de grondlegger van de cursus O'de Flander Jeneverkenner gestart in 2004. Tussen 1997 en 2008 was hij ook voorzitter van de vzw Nationaal Jenevermuseum.

Hij promoveerde tot doctor in de wetenschappen (biochemie) aan de KU Leuven en studeerde er brouwerijtechnologie. Hij doceerde biochemie, algemene en industriële microbiologie aan het Hoger Technisch Instituut Sint-Lieven in Gent en was er verantwoordelijk voor de afdeling gistingsbedrijven. Hij werd hoogleraar en onderdirecteur van de Katholieke Hogeschool Oost-Vlaanderen en directeur Voortgezette Opleidingen van de KaHo Sint-Lieven.
Hij verrichtte onderzoek over de hygiëne in ambachtelijke voedingsbedrijven. Zijn boek ‘Jenever in de Lage Landen’ wordt aanzien als het standaardwerk over jenever. Voor deze publicaties kreeg hij de Sartonmedaille van de Universiteit Gent en de Marcel Minnaertprijs in Rotterdam.

Zijn boek ‘Jenever in de Lage landen’ biedt de historische basis om de door Europa gevraagde geografische oorsprong van jenever en graanjenever te staven. O'de Flander werd mee Europees erkend als Beschermde Geografische Aanduiding.

De gulheid waarmee hij kennis overbracht en deelde, blijft van onschatbare waarde, maar zal ook enorm gemist worden.

 
Jenevercursus 2016 volzet, boek nu al voor 2017
De Jenevercursus O'de Flander 2016 start op donderdag 17 maart bij stokerij Van Damme te Balegem met de les ‘geschiedenis van jenever’. Er volgen dan nog lessen over de productie, cocktails met jenever en degustatie van jenever. Geïnteresseerd? 
De cursus loopt in samenwerking met Syntra Midden-Vlaanderen en de groep cursisten beperken we tot vijftien deelnemers. Dit garandeert een vlotte interactie met de lesgevers en tussen de cursisten onderling.
De cursus in volzet. Wie interesse heeft kan zich reeds aanmelden voor de cursus 2017.
Meer info vind je in de folder.
 

| O’de Flander | Leden | Acties | Nieuws | Definitie | Ontstaan | Contact |

Powered by Joomla! contactgegevens Orde nieuws van de Orde ambassadeurs van de Orde leden van de Orde definitie van O de Flander ontstaan en doel van de Orde
.